"Αστέρι της Ερήμου - Ναλιμάρ" στο Βεάκειο Πειραιά

Την Τρίτη 19 Σεπτεμβρη 2017 στις 21:00, στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, ο Όμιλος για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, και η συγγραφέας του έργου Μάνια Βλαχογιάννη συνδιοργανώνουν το πρωτοπόρο ελληνικό μιούζικαλ "Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ", για τη Φροντίδα.

 

Μετά την ενθουσιώδη υποδοχή του από το κοινό και την επιτυχημένη πορεία του σε μουσικοθεατρικές σκηνές της Αθήνας, επανέρχεται με τη σύμπραξη της Λυρικής Σκηνής Κύπρου σε μια ξεχωριστή παράσταση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα! 


Συγγραφέας του λιμπρέτου και του ομότιτλου βιβλίου λογοτεχνίας (Εκδόσεις Νόηση) είναι η Μάνια Βλαχογιάννη, χαρισματική crossover ερμηνεύτρια με διεθνείς δισκογραφικές κυκλοφορίες, μουσικός και ηθοποιός. Μέσα από μια σαγηνευτική ιστορία αγάπης με φόντο την παραμυθένια και μυστηριώδη Ανατολή και έναν εξαιρετικά πλούσιο, ποιητικό τρόπο γραφής, στέλνει το μήνυμα της τόλμης να ακολουθήσουμε πιστά τα ιδανικά μας στην αέναη αναζήτηση της πραγματικής ευτυχίας.


Ο εμπνευσμένος συνθέτης Balsam7teen, έχοντας στο δυναμικό του πολυάριθμα τραγούδια, μελοποιημένη ποίηση, δισκογραφικές συνεργασίες και θεατρική μουσική, συνέθεσε 34 μουσικά θέματα για το «Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ» συνδυάζοντας αριστουργηματικά το κλασσικό στοιχείο με τη ροκ όπερα και τις ανατολίτικες jazz μελωδίες. 


Η Μάνια Βλαχογιάννη και ο Balsam7teen δε σταμάτησαν στη δημιουργία ενός «κλασσικού» μιούζικαλ. Τόλμησαν να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα και να ενσωματώσουν στη δομή του έργου στοιχεία λυρικού χοροδράματος δημιουργώντας ένα λαμπερό μουσικοθεατρικό έργο με ένα ιδιαίτερο και μοναδικό στο είδος του καλλιτεχνικό ύφος.

Μετά από επιτυχημένες παραστάσεις στον ΙΑΝΟ, Θέατρο Pierce, Δημοτικά Θέατρα και Πολυχώρους Τέχνης της Αθήνας υπό την αιγίδα του Ομίλου για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και την μετάδοση του από Δημοτικά Ραδιόφωνα, το 3ο Πρόγραμμα και περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ, το «Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ» έρχεται στο Βεάκειο για μία και μοναδική παράσταση με τη συμμετοχή καλλιτεχνών της Λυρικής Σκηνής Κύπρου με επικεφαλής την Ιδρύτρια και Καλλιτεχνική Διευθύντρια της ΛΣΚ, διεθνώς καταξιωμένη σοπράνο Ιόλη Μουστερή.


Στα πλαίσια της βραδιάς και με την ευκαιρία της συνεργασίας λυρικών καλλιτεχνών Ελλάδας - Κύπρου θα ακολουθήσε μετά την παράσταση η τιμητική βράβευση της Ιόλης Μουστερή για την προσφορά της στα καλλιτεχνικά δρώμενα των δύο χωρών. 


Τη βράβευση θα προλογίσει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ και θεατρολόγος Βίκυ Τσιανίκα

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Ομίλος για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και η συγγραφέας του έργου ενώ η βραδιά έχει παράλληλα και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς ένα τμήμα των εσόδων θα διατεθεί στον πανελλήνιο σύλλογο «Φροντίδα» για άτομα με εγκεφαλική παράλυση

Ερμηνεύουν: 
Σαχριμάν: Σταύρος Σαλαμπασόπουλος
Ναλιμάρ: Λίλα Σταθοπούλου (χορός) & Σμαράγδα Βαγγελή (τραγούδι) 
Σαρανσίλ: Μάνια Βλαχογιάννη
Θεά Μοίρα: Ιόλη Μουστερή (ΛΣΚ)
Ισραφέλ: Βασίλης Ασημακόπουλος
Σαγκάρ: Μάριος Ανδρέου (ΛΣΚ)
Νταλίλα: Φωτεινή Παπασταύρου (χορός Οριεντάλ)
Αφηγητής: Γιάννης Δεγαΐτης
Το τραγούδι της έναρξης ερμηνεύει η Μαριάννα Κουκουτσάκη

Χορεύουν:
Αλεξάνδρα Γιαννακοπούλου
Ζωή Παπαδοπούλου
Ναταλία Ροδανού 

Γυναίκες του παλατιού (Φωνητικό σύνολο από Ελλάδα & Κύπρο)
Με αλφαβητκή σειρά :
Ρέα Βουδούρη, Μαριάννα Κουκουτσάκη, Σωτηρία Μελκή, Μυρσίνη Μορέλι, Σταύρη Μουτζουρίδη, Κατερίνα Μποτώνη – Κούρατς, Ελευθερία Στάμου, Καλλιόπη Τζιβανάκη, Γιούλη Φιλιππίδου, Ιουλία Φλώρου, Μαρία Χατζημανώλη, Ευανθία Χριστοπούλου

Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιάννης Δεγαΐτης
Χορογραφίες : Μαρίζα Βινιεράτου

Τιμή Εισιτηρίου: 10 Ευρώ (παιδιά έως 12 ετών ΔΩΡΕΑΝ)
Ομαδικό Εισιτήριο: 8 Ευρώ (από 25 άτομα και πάνω) 


Προπώληση εισιτηρίων: 
Eκδοτήρια Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 – 4143310 & 210 – 4143320
Εκδόσεις ΝΟΗΣΗ
Τηλ. Επικοινωνίας:: 210 - 6429961 & 210 - 6461660
ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ: (Μόνο την ημέρα των παραστάσεων)
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 4226330

 

Σχετικοί σύνδεσμοι: